City FC O21 van Maduro koploper beloften eredivisie

Almere City FC O21 is na twee speeldagen verrassend koploper van de nieuwe eredivisie voor spelers onder de 21 jaar. Na de uitzege van vorige week bij ADO Den Haag (2-3) waren de Almeerders zaterdagmiddag thuis met 4-0 veel te sterk voor NEC uit Nijmegen.

In de eerste helft regende het kansen voor de thuisploeg en kwam Almere City FC halverwege de eerste helft op voorsprong na een benutte penalty van Riley Reemnet. Vlak voor rust verdubbelde centrale verdediger Ryan Flamingo de marge na een schitterende vrije trap: 2-0.

In de tweede helft gingen de Almeerse beloften vrolijk door met aanvallen. Jeffrey Puriel wist vlak na rust na een mooie solo de 3-0 binnen te prikken. Meghon Valpoort was vervolgens verantwoordelijk voor de 4-0. De gasten kregen bij die 4-0 stand nog een strafschop, maar deze werd knap gestopt door Almere City doelman Stijn Keller.