Expositie over huiskamers prikkelt de zintuigen

Geschreven door Redactie

Huiskamers van stadsgenoten ervaren in corona-tijd, dat kan binnenkort in de Kunstlinie in Almere. 

Als KAF weer open mag voor het publiek is daar de expositie met de titel 'Thuis' te bewonderen. Bij die expositie zijn 9 huiskamers te zien, te horen en te ruiken.

"Wanneer voelen we ons nou thuis?", vraagt bedenker Bo Naarden van de Kunstlinie. "Als je daarover nadenkt dan gaat het al heel snel over spulletjes. Eigenlijk over dat wat we zien. Maar met deze tentoonstelling kom je erachter dat geluiden en geuren ook heel veel doen met ons gevoel voor het perfecte nestje". De eigenaren van de 9 Almeerse huiskamers hebben bezoek gehad van geluidskunstenaar Elise ’t Hart en geuroloog Jorg Hempenius. Zij geven de tentoongestelde huiskamers in KAF een extra dimensie.

Door de coronamaatregelen is de tentoonstelling nog niet te bezoeken. "Hier in de Almeerse Kunsthal hebben we ook alles moeten doorschuiven", zegt Naarden. "Om dat gat op te vullen hebben we 'Thuis' bedacht. Cultuur is belangrijk voor ontspannen, troost, nadenken en reflecteren. Door corona zijn we dat ook weer gaan zien. Super jammer dat we nog niet open mogen. Wij kunnen niet wachten om 'Thuis' te delen met het publiek."

Onze Ambassadeurs