Duurzame mode

Geschreven door Redactie

We kopen gemiddeld per persoon per jaar voor € 2000,- aan nieuwe spullen! Voordat deze spullen bij ons komen, hebben ze al een enorme reis afgelegd én flink wat impact gemaakt. Maar liefst 85% van de impact van onze spullen zit namelijk in de productie en het vervoer. Door te consuminderen, kunnen we eenvoudig onze impact op de aarde verminderen. Dit kun je natuurlijk doen door simpelweg minder spullen te kopen. Maar slimmer consumeren is ook zeker van enorm belang. Door te investeren in duurzame producten die een leven lang meegaan, voorkom je een heleboel minder duurzame aankopen en spaar je ook nog eens geld uit.

De modewereld is erg aan verandering onderhevig en dit zie je ook terug in accessoires als zonnebrillen, tassen en sieraden. Maar hier hoef je natuurlijk niet aan mee te doen. Je kunt natuurlijk voor iedere outfit een nieuw setje sieraden kopen, maar dat loopt aardig in de kosten en is niet erg duurzaam. Het is slimmer om te investeren in een mooie ketting, armband, ring of oorbellen van een mooi merk van goede kwaliteit dat is gemaakt met duurzame materialen. Kwalitatieve sieraden gaan namelijk een leven lang mee en kunnen zelfs als erfstuk worden doorgegeven in de familie. Een sieraad met zoveel historie en betekenis is toch veel meer waard? Zelfde geldt voor tassen en/of rugzakken. Door te investeren in een kwalitatief hoogwaardige tas of rugzak ben je voorzien voor het leven.Onze Ambassadeurs