Douche maximaal 5 minuten

Geschreven door Redactie

Spaar water en energie door maximaal 5 minuten te douchen.

Je leest het goed! 5 minuten en niet meer! Durf je het aan? Sla deze week die te lange douchebeurt over! Doe mee met deze uitdaging en verminder de tijd dat je onder de douche doorbrengt. Deze uitdaging is niet allen goed voor de verspilling van water maar ook voor jouw portemonnee.

Wist je dat een liter warm water 50 keer meer energie kost dan een liter koud water? Door 5 minuten in plaats van 9 minuten te douchen, bespaart een gemiddeld huishouden al snel 16.000 liter warm water. Korter douchen loont dus in de portemonnee.

Flevolanders kozen in de maand juli voor een regenton om te besparen. Met de regenton wordt enorm veel water opgevangen dat gebruikt kan worden voor het sproeien van de tuin of plantjes in huis. Op deze manier bespaarden ze water en grondstoffen.

Onze Ambassadeurs