Top 3 duurste edelstenen op Aarde

Geschreven door Redactie

Hier zijn de top 3 duurste edelstenen ooit


3.  Robijn €1.180.000 per karaat


De robijn is dieprood en symboliseert enthousiasme en vitaliteit. De duurste robijn die ooit is geveild is de Sunrise Ruby. Deze 26-karaats robijn heeft een perfecte rode kleur en wordt geproduceerd in Myanmar. De naam komt van een 13e-eeuws gedicht van de dichter Rumi. Deze robijn werd verkocht voor maar liefst 30 miljoen euro.

2.  Roze diamant €1.190.000 per karaat


De meeste diamanten hebben een doorschijnende kleur. Dit betekent dat gekleurde diamanten van nature zeldzaam zijn, maar roze diamanten zijn misschien wel de zeldzaamste. Deze diamanten werden alleen gevonden in de Argyll-mijn in Australië. Deze mijn is nu volledig uitgeput, dus de prijs van roze diamanten zal alleen maar stijgen. Toen Ben Affleck zijn geliefde Jennifer Lopez ten huwelijk vroeg met een roze diamanten verlovingsring, werd het juweel ook populair.


1. Blauwe diamant €3.930.000 per karaat


De duurste edelstenen ter wereld zijn prachtige blauwe diamanten. Het is uiterst zeldzaam om het perfecte voorbeeld van deze edelsteen te vinden, wat leidt tot torenhoge prijzen. Mensen van over de hele wereld proberen deze stenen te bemachtigen en het is gemakkelijk om er tientallen miljoenen dollars voor te betalen. Dit geldt ook voor de 14,62 Crate Oppenheimer Blue die in 2016 op de veiling in Genève voor 57,5 ​​miljoen dollar werd verkocht.