Waarom krijgen we de hik?

Geschreven door Redactie

Hoe komt het nou eigenlijk dat we de hik krijgen?

We kennen het allemaal wel dat je te snel gegeten hebt en last krijgt van de hik en soms gebeurt het gewoon zomaar, maar hoe komt het nou eigenlijk dat we de hik krijgen? De hik wordt veroorzaakt door een plotse samenspanning van het middenrif en de tussenribspieren. Dit wordt gevolgd door het sluiten van de stemspleet. Het aantal samentrekkingen de hik kunnen variëren van 4 tot 60 keer per minuut. Het gebeurt dus best regelmatig.

De hik kan worden veroorzaakt door verschillende dingen bijvoorbeeld: Alcohol, medicijnen of te snel eten, maar wat kan je er tegen doen? De hik gaat eigenlijk zelf over en er zijn weinig bewijzen dat iemand laten schrikken, adem inhouden, gorgelen, etc. echt werken. Dus hoe leuk het ook is om iemand te laten schrikken als die gene de hik heeft zijn er geen bewijzen dat dit echt werkt.