'Indiana Jones 5': de opnames van het langverwachte vervolg zijn afgerond

Geschreven door Redactie

Deze film is al jaren in de maak.

Producer Frank Marshall heeft via Twitter bevestigd dat de opnames voor de lang uitgestelde Indiana Jones 5 zijn voltooid. Harrison Ford zal terugkeren om de iconische fedora aan te trekken in wat zeker zijn laatste keer als de legendarische avonturier zal zijn. James Mangold (Logan, Ford v. Ferrari) neemt de regie over van Steven Spielberg, die als producer aan boord blijft.

Plotdetails en een titel voor de film zijn er op dit moment niet, hoewel er een soort van 'het doorgeven van de fakkel' wordt verwacht. Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Mads Mikkelsen (Rogue One: A Star Wars Story), Thomas Kretschmann (King Kong), Boyd Holbrook (Logan), Shaunette Renée Wilson (Black Panther), Toby Jones (Captain America: The First Avenger) ), en Antonio Banderas (The Mask of Zorro) zijn klaar om samen te spelen. Mangold schreef het scenario voor de film samen met zijn medeschrijvers van Ford v. Ferrari, Jaz en John-Henry Butterworth.

De ontwikkeling van een vijfde Indiana Jones-film is blijven hangen sinds de release van Indiana Jones: Kingdom of the Crystal Skull in 2008. George Lucas begon met ideeën voor het volgende deel, dat uiteindelijk aan Kathleen Kennedy werd overhandigd toen ze president werd van Lucasfilm in 2012. De studio zette de film op een laag pitje om zich te concentreren op de volgende Star Wars-films, met versies van het script van David Koepp (Jurassic Park) en Jonathan Kasdan (Solo: A Star Wars Story) die kwamen en gingen.

Indiana Jones 5 begon in juni met filmen en werd opgezadeld met verschillende hindernissen tussen de COVID-19-pandemie en een schouderblessure die Ford slechts een paar weken in productie had opgelopen. Oktober merkte ook een aanzienlijke vertraging op bij de release van de film, waardoor deze bijna een jaar vanaf de oorspronkelijke datum werd verplaatst. Er staat zeker een wereldreis-avontuur op stapel (zoals de meeste Indiana Jones-films zijn), met opnames in Engeland, Schotland, Italië en Marokko.

Indiana Jones 5 zal rond 30 juni 2023 in de bioscopen verschijnen op.

Onze Ambassadeurs