Academy timmert verder met personele wijzigingen

Geschreven door Redactie
Academy timmert verder met personele wijzigingen Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Na een uitermate succesvol jaar voor de Ruitenheer Football Academy, met prijzen, promoties en een bekerfinale, zijn de voorbereidingen op volgend seizoen alweer in volle gang. Daar horen zoals altijd ook personele wijzigingen bij, waaronder een aantal trainerswissels. In dit artikel lees je over het hoe en wat.

Een aantal wijzigingen was al aangekondigd. Zo heeft Anoush Dastgir het stokje als hoofdtrainer van het vlaggenschip, de O21, inmiddels overgenomen van Hedwiges Maduro. Jack Mangalie, die voorheen zijn taken nog spreidde over de verschillende jeugdteams, is komend seizoen zijn vaste assistent.

Ook de O17 krijgt met een trainerswissel te maken. Tim Vincken, die die functie de afgelopen tijd vervulde, vertrekt namelijk naar Sparta Rotterdam. De gesprekken met zijn potentiële opvolgers zijn in volle gang, daarover hopelijk later meer. Matthijs Ronde zal bij zowel de O17 als de O18 in ieder geval als vaste assistent gaan fungeren.

Daardoor krijgt ook de O16 een nieuw gezicht voor de groep. Siem Nijssen, die al bij de academy actief was als coördinator O14/O16, wordt eindverantwoordelijke bij dit team. Hoofd voetbalontwikkeling Jurgen Seegers licht die keuze toe. ,,Siem is gewoon een hele goede trainer. Hij heeft alle papieren en hij kent de groep al vanuit zijn eerdere rol, dat is voor mij erg belangrijk – dat iemand weet wie hij voor zich krijgt.”

Vanaf aankomend seizoen is Robin Sack manager van de Ruitenheer Almere City Football Academy. In zijn nieuwe functie houdt Sack zich onder andere bezig met de verdere ontwikkeling van de organisatie, de verbinding met de regio, het verder ontwikkelen van de scouting en het faciliteren van optimale talentontwikkeling. Voorheen bekleedde de 29-jarige Nijmegenaar de functies van jeugdtrainer, assistent hoofd jeugdopleidingen en hoofd scouting. Het wordt het zesde seizoen van Robin Sack bij Almere City FC.

Sack: ”Ik beschouw deze benoeming als een enorm compliment en zie er dan ook erg naar uit om samen met alle betrokkenen de jeugdopleiding naar een nog hoger plan te trekken. Onze Academy speelt een enorm belangrijke rol in de ambities van de club en dat wordt steeds duidelijker zichtbaar. Ik zie er dan ook erg naar uit om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan de verdere professionalisering van onze club.”

Waar er bij de eindverantwoordelijken her en der geschoven wordt, wordt de rest van de staf ook nog eens aardig uitgebreid. ,,Dat was een nadrukkelijke wens. De Academy groeit, en de ambitie is groot. Daar heb je extra handen, extra ogen en ook extra denkkracht bij nodig. Dani Koster en Twan Zwetsloot gaan zich met de keepers bezig houden, Lucas Posthuma gaat zich richten op de GPS-data. En dan hebben we ook nog Patrick Pfaff, die zich op IT gaat richten, en twee nieuwe fysio’s.”

Een mooie mix van nieuw en vertrouwd dus bij de academy. ,,We zijn ook blij met de standvastigheid van de staf, grofweg negentig procent van de staf is gebleven. Als het gaat om een veilige leeromgeving, dan is het op school fijn als je na de zomer dezelfde juf of meester tegenkomt. Dat is hier niet anders.”
Onze Ambassadeurs