Jeredy Hilterman zet koers richting Almere City FC

Geschreven door Redactie
Jeredy Hilterman zet koers richting Almere City FC Foto gemaakt door: Ron Baltus / sportshots.pro, https://sportshots.pro

Almere City FC heeft in de persoon van Jeredy Hilterman een nieuwe aanvaller toegevoegd aan de selectie. De spits komt over van NAC Breda en tekent in Almere een contract voor twee jaar, met een optie voor nog een jaar. Almere City FC troeft bij de zoektocht naar een spits enkele concurrenten af, alsmede enkele Eredivisionisten.

De 24-jarige Hilterman brak door in het betaald voetbal als speler van Jong FC Utrecht. Bij het beloftenelftal speelde hij een kleine honderd wedstrijden en scoorde hij 27 doelpunten. In die periode speelde hij ook drie wedstrijden in de Eredivisie voor het eerste elftal in de Domstad.

In 2021 verliet de spits Utrecht en tekende hij bij het toen net gedegradeerde FC Emmen. Afgelopen winter verruilde Hilterman Drenthe voor West-Brabant, waar hij neerstreek bij NAC Breda. In totaal kwam de geboren Haarlemmer afgelopen seizoen tot 36 wedstrijden en was hij bij veertien goals betrokken.

De aanvaller, die in z’n jeugd ook nog voor HFC EDO, AZ en Willem II uitkwam, maakte in maart van dit jaar bovendien zijn debuut voor het nationale elftal van Suriname. Hilterman kwam tot nu toe tot vier interlands in het rood-groen-wit.

Hilterman wil graag van meerwaarde zijn voor Almere City FC: ,,Almere City FC staat bekend als een club in opbouw met fantastische faciliteiten. Het plaatje klopt voor mij en ik wil graag een aandeel hebben in de volgende stap van deze organisatie. Ik hoop met doelpunten en assists het verschil te maken.”

Johan Hansma: ,,Jeredy kan goede cijfers overleggen op dit niveau, maar is zoals alle jonge jongens op zoek naar vastigheid en vertrouwen. In gesprek met de club en trainer Alex Pastoor heeft hij een goede en gretige indruk achtergelaten en aangegeven de laatste periode zo snel mogelijk te willen vergeten door zijn voeten te laten spreken. Wij zijn ervan overtuigd dat Almere City FC hierbij de perfecte match is.”


Onze Ambassadeurs