Blijft City thuis ongeslagen?

Als het uit niet wil lukken, dan moet het thuis maar gebeuren. Met die gedachte begint Almere City FC vrijdagavond aan de eerste van twee wedstrijden in vier dagen tijd in het Yanmar Stadion. In deze voorbeschouwing nemen we je vliegensvlug mee langs tegenstander Telstar!

Dat is de opponent van vrijdagavond. En het kan zomaar een spannend potje worden, want het verschil tussen Almere City FC en Telstar bedraagt zelden meer dan twee doelpunten – de laatste keer is alweer vijf jaar geleden. Na drie gelijke spelen op rij zou het echter wel fijn zijn als deze editie weer eens een winnaar kent, en dan bij voorkeur eentje die in het rood-grijs speelt.

De laatste keer dat City thuis een zege boekte op de IJmonders was in seizoen 2019/20. Een heerlijk voetbalavondje mondde uit in een fijne 4-2 voor de ploeg van toenmalig hoofdtrainer Ole Tobiasen, mede dankzij twee treffers van Thomas Verheydt in de eerste helft. Na rust zorgden Anass Ahannach en Nick Venema, na 2-2 halverwege, voor de reeds genoemde eindstand.

In totaal speelden beide clubs 34 officiële wedstrijden tegen elkaar. Vijftien keer won City daarin, terwijl Telstar elf keer met de punten aan de haal ging. Acht keer eindigden onderlinge duels in een gelijkspel.

Bij Telstar staat bovendien een heel contigent oud-spelers van Almere City FC onder contract. Doelman Ronald Koeman Jr. maakte in Almere deel uit van de selectie maar speelde nooit een wedstrijd voor de club. Tom Overtoom, Delvechio Blackson en Anwar Bensabouh deden dat wel – samen kwamen zij tot 174 duels voor City.

Heb je nog geen kaarten voor het duel? Bestel ze dan snel via tickets.almerecity.nl! Mocht je niet naar het stadion komen, dan kun je de wedstrijd ook volgen via flitsen in het schakelkanaal van ESPN én natuurlijk de social media van de club. Je vindt ons via @AlmereCityFC op alle gangbare kanalen.