Aeres Hogeschool in de race voor ‘Schoolgebouw van het Jaar’

Het schoolgebouw van de Aeres Hogeschool is genomineerd voor de titel ‘Schoolgebouw van het Jaar 2022’. Het gebouw van de Aeres Hogeschool is een van de drie genomineerde die kans maken op deze titel.

Momenteel bevind het gebouw zich op het Floriade terrein dat tot volgende maand oktober duurt. De opleiding is gericht op bedrijfskunde en duurzame stedelijke voedselvoorziening. Kenmerkend aan het gebouw zijn de planten die aan de gevel hangen, en de vele zonnepanelen van het gebouw.

Duurzaam

Het gebouw is voorzien van vele duurzame snufjes zoals dat het regenwater wordt opgevangen als warmte-koelingsbuffer en datagestuurde bewatering van de planten. Ook zijn er Zonnepanelen voor energieopwekking en zonwering. Verder zijn er veel circulaire materialen verwerkt in het gebouw, het intelligente gebouwbeheersysteem en is er uiteraard veel groen aan en in het gebouw aanwezig.

Eerder dit jaar viel het gebouw al in de prijzen bij de Circulair Awards, vanwege het gebruik van herbruikbare materialen.

Als onderdeel van de Architectenweb Awards 2022 wordt volgende maand oktober de prijs voor Schoolgebouw van het Jaar uitgereikt.