Zwanenhek Stedenwijkstrand weer weg

Geschreven door Redactie

Het zwanenhek op het Stedenwijkstrand in Almere wordt weer weggehaald. De afscheiding moest zwanen weghouden van het populaire strandje om overlast te voorkomen. 

Maar volgens de gemeente waren de zwanen inventief en vonden ze alsnog manieren om op het strand te komen. De hekken hebben dus geen zin. Daarnaast waaiden de hekken met een beetje wind steeds om, waardoor de zwanen over de hekken het strand weer op waggelen om te grazen. 

De zwanenhekken werden in mei vorig jaar geplaatst als tijdelijke maatregel tegen de overlast van zwanenpoep. Met het plaatsen van de hekken hoopte de gemeente de zwanen weg te houden van het strand en naar de Tuschinskypier in het Lumièrepark te lokken. Dat lukte volgens de gemeente slechts gedeeltelijk.  

Andere oplossing 

De gemeente gaat met de Omgevingsdienst op zoek naar een andere oplossing. Almere gaat het strand in ieder geval vaker schoon te maken. De borden, met het verzoek om de zwanen niet te voeren, blijven staan. De Omgevingsdienst bepaalt komende zomer of het strand en het water schoon genoeg zijn om te gebruiken.

Onze Ambassadeurs