Zeearend krijgt naam Jannie WN13

Geschreven door Redactie

Dit jaar is in de Almeerse Lepelaarplassen voor het eerst succesvol gebroed. De jonge zeearend heeft de naam Jannie WN13 gekregen. Vernoemd naar boswachter Jan Horstra die haar ringde.

Zeearenden zijn zeldzaam en bovendien erg verstoringsgevoelig tijdens een broedpoging. Daarom heeft het Flevo-landschap van tevoren niet verteld dat er werd gebroed in het gebied. Alle activiteiten en onderhoudswerkzaamheden werden geannuleerd of verschoven en er was cameratoezicht zodat er niemand bij het nest kon komen.

Het Flevo-landschap nodigt mensen uit om op 'kraambezoek' te komen. Vanuit de observatiehut 'De Lepelaar' of op de Oostvaardersdijk kunnen geïnteresseerden zien hoe Jannie en haar ouders jagen en rondvliegen.

Jannie heeft naast haar ring ook een zender gekregen. Zo wordt ze de komende jaren gevolgd voor onderzoek.