Ruim 120.000 bomen en struiken geplant rond Oostvaardersplassen

Geschreven door Redactie

Er zijn ruim 120.000 bomen en struiken geplant in de gebieden rondom de Oostvaardersplassen. Dat laten de boswachters uit die gebieden weten.

Vooral in de randgebieden rondom de Oostvaardersplassen en Hollandse Hout is nieuwe aanplant gekomen. Het gaat dan om bosvakken waar vanwege essentaksterfte, veel bomen weggehaald moesten worden. Door hier verschillende soorten bomen aan te planten, ontstaat er een meer divers bos dat beter bestand is tegen ziekte en plagen.

Tussen het Hollandse Hout en de A6 is ongeveer 6 hectare ingeplant. Dit wordt een compleet nieuw bos. Ook op verschillende kleinere locaties, bijvoorbeeld langs het fietspad aan de Kotterbosweg, zijn bomen en struiken geplant. In totaal is op ongeveer 32 hectare nieuwe aanplant gekomen.

Coronamaatregelen

De coronamaatregelen hebben het planten lastiger gemaakt voor Staatsbosbeheer. Nadat het door de maatregelen niet meer mogelijk was om vrijwilligers in te zetten voor deze klus en er minder mensen vanuit de aannemers beschikbaar waren, moest Staatsbosbeheer op zoek naar een andere oplossing. Medewerkers die normaal gesproken op kantoor werken, hebben samen met de boswachters in gebieden gewerkt.


Onze Ambassadeurs