Minder huizen voor steeds meer geld in Almere

Geschreven door Redactie

Het aantal huizen dat is verkocht in Flevoland is in een jaar tijd flink gedaald. In het tweede kwartaal van dit jaar werden 20% minder huizen verkocht dan in het tweede kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars.


De daling in Flevoland is landelijk gezien een van de grootste. Alleen in Zeeuws-Vlaanderen was de daling nog forser. De prijzen van huizen zijn daarentegen wel gestegen. Het gaat om een prijsstijging van in totaal 13% in Flevoland. In Almere kost een woning gemiddeld 327.000 euro. In de rest van de provincie is de gemiddelde prijs 270.000 euro. 


De landelijke prijsstijging is ongeveer 9 procent. Dat komt neer op een gemiddelde woningwaarde van 335.000 euro. De grootste stijging was te zien in Den Helder en op Texel. Daar steeg de prijs van een woning met gemiddeld ruim 20 procent.