Brandweer tijdens jaarwisseling druk met kleine brandjes

Geschreven door Redactie

Brandweer Flevoland was tijdens de jaarwisseling vooral druk met het blussen van kleine container- en afvalbranden in de provincie. In totaal moest de brandweer ruim 70 keer uitrukken. Dat is twee keer zo vaak als vorig jaar. Toch spreekt de brandweer van een beheersbare jaarwisseling omdat er sprake was van kleine incidenten.

In het Galjoen in Lelystad brak kort na de jaarwisseling brand uit onder de dakpannen van een woning. Op Urk was op oudejaarsavond brand in een schuurtje aan de Pyramideweg. Naast de schuur stond een volière vol vogels. Volgens de brandweer op Urk zijn er zo'n twintig vogels doodgegaan door verstikking. 

In Almere was tot twee keer toe een melding van brand in een auto. Een bestelbusje stond stil op de Waterlandseweg omdat er brand onder de motorkap was. De andere brand ging om een verhuiswagen op bedrijventerrein Markerkant. 

Zijn er nog mensen aangehouden?


Voor de vernielingen op het spoor afgelopen nacht zijn volgens het Openbaar Ministerie twee mensen aangehouden in Almere. De zaak is nog in onderzoek. Ook werd er in Almere iemand aangehouden voor het beledigen van een politieagent, deze persoon kreeg een boete van 500 euro. Daarnaast werd er in de stad nog iemand aangehouden voor de vernieling van een auto en zou er vuurwerk afgestoken zijn in de buurt van een handhaver. Daar werden twee verdachten voor aangehouden, maar de zaak is geseponeerd vanwege onvoldoende bewijs. 

Zijn er mensen gewond geraakt?


In de huisartsenpost in Lelystad zijn volgens het MC Zuiderzee acht mensen behandeld voor verwondingen die waren veroorzaakt door vuurwerk. Vier mensen hadden oogletsel, één persoon was gewond aan een hand. Twee mensen waren zo ernstig gewond dat ze zijn doorgestuurd naar een specialistisch ziekenhuis. Tijdens de vorige jaarwisseling werden er twee mensen behandeld omdat ze gewond waren geraakt door vuurwerk. 

Almere


Bij het Flevoziekenhuis in Almere zijn tijdens de jaarwisseling acht mensen behandeld. Vijf Almeerders hadden te veel alcohol of drugs ingenomen, twee mensen hadden verwondingen aan hun hand, één persoon had vuurwerk in het gezicht gekregen.  


Noordoostpolder


Op oudjaarsdag raakte een 24-jarige man uit Ens zwaargewond tijdens het carbidschieten met een giertank in Rutten. Bij de huisartsenpost in Emmeloord zijn vier mensen behandeld voor verwondingen veroorzaakt door vuurwerk. Volgens een woordvoerder van de gemeente is de jaarwisseling in de gemeente dan ook rustig verlopen. "De politiemeldingen waren op één hand te tellen. "

Dronten


Volgens de gemeente Dronten heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een man aangehouden die agressief was en iemand had mishandeld.